Το μέλλον της επιχορήγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε αμφιβολία, καθώς το 2035 Ban επιβαρύνεται


το μέλλον του βύσματος του Ηνωμένου Βασιλείου (PICG) – το οποίο βλέπει τις κυβερνητικές επιδοτήσεις να χτυπήσει £ 3.500 από την τιμή ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου – φαίνεται όλο και πιο ασταθή , μετά από δηλώσεις δύο κυβερνητικών υπουργών που αμφισβητούν το πρόγραμμα, το οποίο πρόκειται να τελειώσει τον Μάρτιο του 2020 από προεπιλογή.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Αυτό συμβαίνει παρά την απαγόρευση των πωλήσεων νέων οχημάτων βενζίνης και ντίζελ που προέρχονται από το 2040 έως το 2035 και η επέκταση της απαγόρευσης θα λάβει υβρίδια και υβριδικά plug-in (PHEVs).
• Ποια είναι η επιχορήγηση με το αυτοκίνητο
Το Τμήμα Μέλλον του Υπουργού μεταφοράς, George Freeman, δήλωσε στο CAR Express ότι η επιχορήγηση προοριζόταν μόνο “να ξεκινήσει την πρώιμη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και να χρηματοδοτεί πάνω από 200.000 ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των καθαρών ηλεκτρικών και plug-in υβριδίων”. Ο Freeman υπογράμμισε στοιχεία από την Εταιρεία Κατασκευαστών και Εμπόρων (SMMT) που έδειξαν αύξηση κατά 204 % στις πωλήσεις EV τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Ο Freeman πρόσθεσε: “Αλλά καθώς οι τιμές αυτών των αυτοκινήτων μειώνονται, είναι καλύτερο η κυβέρνηση να εξασφαλίζει αξία για τα χρήματα για τον φορολογούμενο, εστιάζοντας παράλληλα την υποστήριξή μας στα μοντέλα μηδενικών εκπομπών”.
Η βελτίωση της δημοτικότητας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που φέρνει περίπου μείωση της τιμολόγησης είναι, ωστόσο, μια αβέβαιη μελλοντική τάση. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αγωνίζονται να μετατρέψουν ένα κέρδος σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τον Mike Hawes, διευθύνοντα σύμβουλο της SMMT, περιγράφοντας τα ΗΚ ως “γενικά ηγέτες απώλειας” για τις επιχειρήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *