Η Toyota αποκαλύπτει το νέο ρομπότ T-HR3 που ελέγχεται από τον άνθρωπο για χρήση στον εξωτερικό χώρο


, η Toyota έχει επιδείξει την τεχνολογική της αντοχή, παρουσιάζοντας ένα νέο ρομπότ, το T-HR3. Το ανθρωποειδές ρομπότ της τρίτης γενιάς έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ζωτική βοήθεια σε διάφορα περιβάλλοντα – όπως νοσοκομεία ή εξωτερικό χώρο.
Είναι σημαντικό ότι το T-HR3 ελέγχεται από ένα «κύριο σύστημα ελιγμών» (MMS) το οποίο λαμβάνει τις εισροές του από φορητά στοιχεία ελέγχου που συνδέονται με το σώμα ενός χρήστη. Αυτό δίνει στο μηχάνημα μια ολόκληρη σειρά από πιθανές εφαρμογές, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να επεκταθούν σε ιατρικές διαδικασίες, διαστημικά ταξίδια ή ακόμα και να καθαρίζουν το αυτοκίνητό σας σε μια κρύα μέρα.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Αυτό που βλέπει το ρομπότ τροφοδοτείται πίσω στο άτομο που τον ελέγχει μέσω ενός ακουστικού, οπότε ο χρήστης μπορεί να ερμηνεύσει ένα επικίνδυνο περιβάλλον – όπως μια ραδιενεργή χωματερή καυσίμου ή ένα χιονισμένο δρόμο Berkshire – και να χειριστεί εύκολα το ρομπότ σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
• Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Το ρομπότ έχει 29 μέρη σώματος και 16 συστήματα ελέγχου μέσα στο MMS, δίνοντάς του ένα απίστευτα ζωντανό εύρος κίνησης. Για άλλη μια φορά, η κίνηση του θα πρέπει να είναι απίστευτα ακριβής καθώς το T-HR3 ακολουθεί από προηγούμενα ρομπότ που αναπτύχθηκαν για να παίξουν μουσικά όργανα.
Σε ένα διαφημιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε η Toyota, το T-HR3 μπορεί να δει να παίρνει μια μπάλα και να οικοδομήσει το Lego, το οποίο γίνεται δυνατή με τη χρήση της ανατροφοδότησης δύναμης. Ένα σύστημα που επαναλαμβάνει την αλληλεπίδραση μεταξύ ενός αντικειμένου και του χεριού του ρομπότ, το τροφοδοτεί πίσω στους φορητές ελέγχους που αναφέρθηκαν προηγουμένως και κάνει τον χρήστη να αισθάνεται σαν να αλληλεπιδρούν πραγματικά με το αντικείμενο.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμη οποιαδήποτε αναφορά για το πόσο ένα T-HR3 θα κοστίσει, πόσο μάλλον αν θα είναι διαθέσιμο για το κοινό να αγοράσει. Έτσι για τώρα, θα πρέπει να κρατήσετε πάνω από τη συντήρηση αυτοκινήτου μόνοι σας.
Μήπως η T-HR3 της Toyota βοηθά να μας μετακινήσει πιο κοντά σε έναν ασφαλέστερο κόσμο για όλη την ανθρωπότητα ή μας τραβάει αμείλικτα προς την ημέρα κρίσης; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *