Ο Webber κερδίζει στο Silverstone


Mark Webber έχει κερδίσει το British Grand Prix. Αυτή είναι η δεύτερη νίκη της σεζόν, συμμορφώνοντας με την επιτυχία του στο Μονακό, καθώς και τη δεύτερη νίκη του στο Silverstone για το Red Bull.
Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι ο Webber έκλεισε το χώρο στον ηγέτη του πρωταθλήματος Fernando Alonso κατά επτά βαθμούς, με 116 καθώς και 129 βαθμούς αντίστοιχα. Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, ο Red Bull οδηγεί με 216 πόντους στο 152 της Ferrari.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

British Grand Prix σε εικόνες
Ο Pole-Sitter Alonso ήταν πολύ πρώτος στην πρώτη σειρά, μπροστά από τον Webber, τον Michael Schumacher καθώς και τον συμπαίκτη Felipe Massa, ο οποίος είχε χειριστεί για να ξεπεράσει τον Sebastian Vettel στην αρχή.
Το προβάδισμα του Alonso ήταν μέχρι 1,3 δευτερόλεπτα από τον Lap Six, ωστόσο ο Webber δεν σταμάτησε ποτέ να πιέζει. Ο χώρος μεταξύ τους ήταν κάτω από μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου από τον γύρο 46, καθώς και δύο γύρους αργότερα Webber ήταν μπροστά με λίγο βοήθεια από τους DRS του.
Ο Webber ολοκλήρωσε τον αγώνα σε πλήρη τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον Alonso, ενώ ο συμπαίκτης Sebastian Vettel πήρε την τελική περιοχή στο βάθρο. Η Massa φαινόταν ελκυστική σε ολόκληρο τον αγώνα, καθώς και ολοκλήρωσε μια καλύτερη σεζόν τέταρτη, μπροστά από τον Kimi Raikkonen στην πέμπτη θέση.
Παρά την απώλεια χρόνου νωρίς στον αγώνα με μια στάση για μια νέα μπροστινή πτέρυγα, ο Romain Grosjean πολεμούσε τη μέθοδο του από το πίσω μέρος του πλέγματος στον γύρο πέντε για να επιταχύνει τον αγώνα ένα εξαιρετικό έκτο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *