Το Nissan Gripz SUV IDEA WOWS The Frankfurt Motor Show


Αυτή είναι η Nissan Gripz Concept, ένα αθλητικό crossover 2+2 που μόλις εκτέθηκε στο Show Motor Show της Φρανκφούρτης. Εμπνευσμένο με μερικά από τα διάσημα ϋΝΑ του αυτοκινήτου της Nissan, το Gripz καταδεικνύει πού η Nissan, ως πρωτοπόρος του τμήματος crossover, μπορεί να το πάρει στη συνέχεια.
Αναλογικά το gripz είναι μικρότερο από ένα juke, όσο μεγαλύτερο και χαμηλότερο. Ο Ιάπωνας παραγωγός έχει λάβει πολλά κίνητρα από αγώνες ποδηλάτων εκτός από το αρχικό αυτοκίνητο Z, το 240Z, το οποίο εκτέθηκε αρχικά στην ίδια ακριβώς κινητήρα πριν από 46 χρόνια.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Η διαδοχική γραμμή οροφής του παρέχει μια υπόδειξη του παραδοσιακού αθλητισμού της δεκαετίας του ’60. “Δεν προσπαθούμε να είμαστε ρετρό, ωστόσο, παίρνουμε κίνητρα από το παρελθόν”, δήλωσε ο Giovanny Arroba, ανώτερος καινοτόμος διευθυντής της Nissan στο Car Express.
24

Αλλού, υπάρχουν απομάκρυνση συνδέσμων με τα προηγούμενα αστέρια του κατασκευαστή, όπως το 2020 Vision Gran Turismo και Sway Concept, βλέπε στην κυρίαρχη μάσκα V-Motif καθώς και προβολείς Boomerang. Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημα σχέδια για το Gripz να το κάνει άμεσα στην παραγωγή, το ducktail spoiler καθώς και η γωνιακή θωράκιση του σώματος, όπως τα πάνελ, αποτελούν μέρος μιας μελλοντικής γλώσσας από τη Nissan.
“Δεν υπήρχε σύντομος για μας να στυλ το επόμενο Juke ή Z Car, είναι μόνο μια μελέτη στυλ”, πρόσθεσε η Arroba. “Η Nissan είναι ηγέτης στο τμήμα SUV, απαιτείται να ελέγξουμε ακριβώς πώς διατηρούμε αυτή την ηγεσία”.

Οι τεράστιοι τροχοί από ίνες άνθρακα 22 ιντσών, καθώς και αξιόλογες πόρτες ψαλιδιού είναι πιθανό να παραμείνουν μια ιδέα για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, ωστόσο η Arroba συζητά μέρος του στόχου ήταν να «κάνει ένα crossover που τραβά τα συναισθήματά σας. Γιατί μπορεί» Είναι πολύ πιο λαχταριστό, ένα είδος ομορφιάς; ”
24

Στο εσωτερικό του, το Gripz έχει μια εσωτερική διάταξη 2+2, ωστόσο είναι “ακόμα απολύτως ένα σπορ αυτοκίνητο”. Τα καθίσματα έχουν διαμορφωθεί από συνθετικό δέρμα, ενώ οι ίνες άνθρακα, υποβληθέντα μέταλλα καθώς και αλουμίνιο χρησιμοποιούνται επίσης στην κατασκευή του. Το τριμερές, vintage τιμόνι είναι επίσης ένα νεύμα το παραδοσιακό 240Z, ενώ τα καθίσματα καθώς και η κεντρική κονσόλα σέλας βασίζονται σε εκείνα από αγωνιστικά ποδήλατα.
Το Gripz εκμεταλλεύεται επίσης την εμπειρία της Nissan στην τεχνολογία EV, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα EVE E-Power που αποτελείται από βενζινοκινητήρα που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του ίδιου ηλεκτρικού κινητήρα που ανακαλύφθηκε στο φύλλο Nissan.

Πάρτε όλα τα πιο πρόσφατα στο 2015 Frankfurt Motor Show εδώ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *