Η πολιτική των δικαστηρίων της Νότιας Κορέας εναντίον της Nissan για τις εκπομπές


η Nissan έχασε δικαστική απόφαση κατά της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας για ισχυρισμούς ότι ο βρετανικός βασιλιάς Qashqai εξαπάτησε σε δοκιμές εκπομπών. Τα δικαστήρια της Νότιας Κορέας έμοιαζαν με την κυβέρνηση στην κατηγορία της ότι η επιχείρηση είχε εξαπατήσει σε δοκιμές εκπομπών.
Η Nissan μήνυσε προηγουμένως την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, αφού το υπουργείο Ατμόσφαιρας δήλωσε ότι τα σχέδια Qashqai που είναι εξοπλισμένα με κινητήρες ντίζελ χρησιμοποιούσαν εφαρμογή λογισμικού για να νικήσουν τους στόχους εκπομπών. Η επιχείρηση υποχρεώθηκε να ανακαλέσει 814 μοντέλα, να σταματήσει τις πωλήσεις, εκτός από την πληρωμή των 330 εκατομμυρίων κερδών (£ 230.400) πρόστιμο.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

Το Qashqai ελέγχθηκε από την ΕΕ καθώς και ως μέρος της αξιολόγησης των εκπομπών του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και των “συσκευών ήττας” – παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν από την VW – βρέθηκαν, ωστόσο οι ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Κορέας υποστήριξαν διαφορετικά.
Η Nissan απέρριψε τις κατηγορίες, αλλά έχει επαληθεύσει ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές. Μια δήλωση διαβάστηκε: “Η Nissan δεν χειρίζεται τα δεδομένα που σχετίζονται με τα οχήματά μας. Το Nissan Qashqai έχει ομολογηθεί σωστά με τους Κορεατικούς Κανονισμούς. Η Nissan δεν έχει τόσο καλά, όσο δεν χρησιμοποιεί παράνομες ήττες ή εξαπατά gadgets σε οποιοδήποτε είδος οχημάτων που κάνουμε . ”
“Επιπλέον, συμμορφώνοντας με αυστηρές δοκιμές, καθώς και με παρόμοιες απαιτήσεις με τις κορεατικές δοκιμές, οι αρχές της ΕΕ έχουν ολοκληρώσει τα αυτοκίνητα της Nissan που έλεγξαν ότι δεν χρησιμοποιούσαν παράνομη συσκευή ήττας. Η Nissan θα εξετάσει πολύ προσεκτικά καθώς και θα σκεφτεί τα κατάλληλα επόμενα βήματα. ”
Το Qashqai – ένα από τα καλύτερα οχήματα που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο – δημιουργείται στο Sunderland καθώς και ένας από τους 20 πετρελαιοκινητήρες που επανεξετάθηκαν από ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Κορέας που συμμορφώνονται με το σκάνδαλο VW. Το ιαπωνικό SUV ήταν το μόνο που απέτυχε στις δοκιμές.
Ο Hong Dong-Kon, διευθυντής στο υπουργείο, δήλωσε ότι η ασυμφωνία περιβάλλει τους ελέγχους εκπομπών καθώς και τη θερμοκρασία του κινητήρα κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Πρόσθεσε: “Συνήθως, ορισμένα οχήματα απενεργοποιούν το gadget μείωσης της απόρριψης όταν η θερμοκρασία φτάνει τους 50 βαθμούς Κελσίου, για να σταματήσει η υπερθέρμανση του κινητήρα.
“Όλοι οι επαγγελματίες αυτοκινήτων εξέφρασαν την άποψη ότι ήταν σαφώς ένας χειρισμός της συσκευής μείωσης των εκπομπών”, πρόσθεσε ο κ. Hong.
Η Nissan είναι ο σημερινός κατασκευαστής για να τραβήξει μια βλάβη των εκπομπών μετά τα θέματα VW στο τέλος του περασμένου έτους. Ενώ τον περασμένο μήνα, η Mitsubishi παραδέχτηκε ότι παραπονείται τα οικονομικά κλιματικά στοιχεία για 20 χρόνια.

Πέρυσι, η Nissan έλαβε μερίδιο 34 % στη Mitsubishi για να καταλήξει να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της.
Τι πιστεύετε για τα νέα του συνδέσμου της Nissan με το σκάνδαλο των εκπομπών; Ας καταλάβουμε στα σχόλια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *