Οι παράνομες καταγγελίες εκπαιδευτών οδήγησης σπάνια οδηγούν σε καταδίκη


μόνο το δύο τοις εκατό των καταγγελιών που έγιναν σχετικά με τους παράνομους εκπαιδευτές οδήγησης έχουν οδηγήσει σε καταδίκη τα τελευταία πέντε χρόνια, αποκάλυψαν επίσημα στοιχεία από την Υπηρεσία Προτύπων Τσώνφ και Αυτοκινήτων (DVSA).
Οι εκπαιδευτές οδήγησης που λαμβάνουν πληρωμή για μαθήματα υποχρεούνται νομικά να έχουν έναν εγκεκριμένο προσόντα εκπαιδευτή οδήγησης (ADI) ή να είναι ένας πιθανός εκπαιδευτής οδήγησης (PDI) κατά τη διάρκεια της κατάρτισης.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Πρακτικές συμβουλές δοκιμής οδήγησης: Πώς να προετοιμάσετε και να περάσετε την πρώτη φορά
Ωστόσο, τα στοιχεία από την DVSA, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη διαχείριση της δοκιμής οδήγησης και των εκπαιδευτών, δείχνουν ότι υπήρξαν 961 καταγγελίες σχετικά με τους μη επιτυχημένους εκπαιδευτές που λαμβάνουν πληρωμή για μαθήματα μεταξύ του οικονομικού έτους 2014/15 και σήμερα, με αυτές τις καταγγελίες με αποτέλεσμα μόνο 18 καταδικαστικές αποφάσεις.
Τα στοιχεία, που αποκτήθηκαν από την εταιρεία Hippo που ελήφθησαν από την αίτηση της ελευθερίας της πληροφόρησης, δείχνει ότι δεν έγινε ενιαία δίωξη για παράνομους εκπαιδευτές οδήγησης στο FY 2014/15, παρά το DVSA που έλαβαν 125 καταγγελίες από μέλη του κοινού.
Το DVSA υπογραμμίζει ότι πολλαπλές καταγγελίες μπορεί να ήταν περίπου ο ίδιος μεμονωμένος εκπαιδευτής, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη εάν οι καταγγελίες που σχετίζονται με αυτά τα δεδομένα ήταν έγκυρα. Όμως, επειδή το οικονομικό έτος 2018/19, η DVSA επέλεξε να κάνει διώξεις για αυτά τα αδικήματα, αντί να βασίζεται στην αστυνομία και την υπηρεσία εισαγγελίας Crown, υποδεικνύοντας ότι ο οργανισμός μπορεί να ανησυχεί για τα χαμηλά ποσοστά πεποίθησης.

Οικονομικό έτος

Αριθμός καταγγελιών

Αριθμός προειδοποιήσεων της αστυνομίας

Αριθμός καταδικαστικών αποφάσεων

Ποσοστό καταδίκης

2014/15

125

2

0

0%

2015/16

235

6

4

1,7%

2016/17

217

4

7

3,2%

2017/18

182

0

1

0,54%

2018/19

202

N/a

6

2,9%

Το DVSA υπογράμμισε ότι υπάρχουν 40.000 ειδικευμένοι εκπαιδευτές οδήγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσθέτοντας: “Έχουμε αυστηρά βήματα για την ανίχνευση της απάτης και τους παραβάτες στη δικαιοσύνη … Η απόκτηση συνεργασίας και βλέπε δηλώσεις είναι ένα σημαντικό μέρος των στοιχείων που απαιτούνται Αποφύγετε τους παράνομους εκπαιδευτές οδήγησης από τη λειτουργία. Για το λόγο αυτό, η DVSA ενθαρρύνει τα άτομα να εμφανιστούν και να συνεργαστούν με τους ερευνητές μας. ”
Ο Tom Preston, Διευθύνων Σύμβουλος της Hippo Leasing, σχολίασε τα ευρήματα: “Λόγω της φύσης των μαθημάτων οδήγησης, οι μαθητές βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητη θέση, μόνοι σε ένα αυτοκίνητο με ξένο για μεγάλες χρονικές περιόδους. Εάν ένας εκπαιδευτής οδήγησης δεν εγκριθεί από το DVSA, δεν υπάρχει εγγύηση προσωπικής ασφάλειας ή ασφάλειας αυτοκινήτων. ”

Οι μαθητές ή τα μέλη της οικογένειάς τους που ανησυχούν για έναν παράνομο εκπαιδευτή οδήγησης μπορούν να επικοινωνήσουν με το DVSA στο 03001233248 ή να στείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου cfi@dvsa.gov.uk
Τι κάνετε για τον χαμηλό αριθμό πεποιθήσεων κατά των παράνομων εκπαιδευτών οδήγησης; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *