Η ασφάλεια των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που αμφισβητείται από τις συνδέσεις εφαρμογών των πρώην ιδιοκτητών


μεταχειρισμένους αγοραστές αυτοκινήτων μπορούν να έχουν τα αυτοκίνητά τους να παρακολουθούνται από πρώην ιδιοκτήτες που δεν αποσυνδέουν τα smartphones τους από εφαρμογές σε αυτοκίνητα, προειδοποίησε ένας ερευνητής ασφάλειας υπολογιστών.
Ο ερευνητής της IBM, Charles Henderson, κάλεσε τους κατασκευαστές να κάνουν καλύτερη δουλειά για την προστασία των νέων ιδιοκτητών αφού διαπίστωσε ότι ήταν ακόμα συνδεδεμένος με το παλιό του αυτοκίνητο μετά από ένα χρόνο πώλησης.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

Ο Henderson είπε ότι παρόλο που διέγραψε όλα τα προσωπικά στοιχεία στο αυτοκίνητο πριν το πουλήσει, παρέμεινε συνδεδεμένο με το τηλέφωνό του, επιτρέποντάς του να παρακολουθεί τα στοιχεία του.
Ισχυρίστηκε ότι οι κατασκευαστές δεν έχουν κανέναν τρόπο να αποσυνδέσουν τις εφαρμογές του αυτοκινήτου από πρώην ιδιοκτήτες. “Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά έξυπνο, αλλά δεν είναι αρκετά έξυπνο να γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του, οπότε δεν είναι αρκετά έξυπνο να γνωρίζουμε ότι έχει επαναληφθεί”.
Η Auto Express υπογράμμισε προηγουμένως παρόμοια προβλήματα με πολλούς άλλους ιδιοκτήτες. Ένας ιδιοκτήτης Land Rover Discovery Sport που πούλησε το αυτοκίνητό του ιδιωτικά ήταν σε θέση να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή Incoltrol του αυτοκινήτου, παρόλο που ο νέος ιδιοκτήτης ήταν τώρα στην άλλη πλευρά της χώρας. Θα μπορούσε ακόμα να ανακαλύψει την τοποθεσία του αυτοκινήτου και ανησυχητικά αν ήταν κλειδωμένη ή όχι.
• Οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων προειδοποίησαν για να σφίξουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στους χάκερ KO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *