Η νέα Mercedes A-Class Special


δεν θυμάται το παρελθόν-η νέα Mercedes A-Class είναι τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα και φορτηγό στην τάξη της. Αυτή είναι η ισχυρή δήλωση ότι ο βρετανός σχεδιαστής του Mark Fetherston έκανε ως CAR Reveal έλαβε ένα ειδικό ταξίδι του “επαναστατικού” αυτοκινήτου εισόδου.

Η νέα κατηγορία Α κατηγορείται να σχεδιάσει σε νεότερους αγοραστές στο εμπορικό σήμα. Είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους, ξεκινώντας από λιγότερο από £ 20.000.

Ο Fetherston δήλωσε: “Δεν είχαμε πραγματικά ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τη σειρά BMW 1 ή το Audi A3 – αυτό το αυτοκίνητο και το φορτηγό υπάρχει για να επιτεθεί αυτή η αγορά καθώς και να νικήσει τους αντιπάλους της με πολύ πιο δυναμικό σχεδιασμό”.

Ο νεοφερμένος είναι μια συνολική απόκλιση από τον προκάτοχό του που μοιάζει με MPV. Είναι χαμηλότερο, μεγαλύτερο και μακρύτερο, συμμορφώνοντας με προσεκτικά από την ιδέα που είδε το περασμένο έτος Shanghai Motor Show.

Ο Fetherston εξήγησε: “Πολλοί από εμάς [μέσα στην Mercedes] είναι έκπληκτοι με το πώς κατέληξε, καθώς δεν έχει αποδυναμωθεί πολύ από το πρωτότυπο”.

Μεταξύ των πολλών εντυπωσιακών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου είναι οι περιεκτικές πτυχές στα πλαϊνά του πλαίσια. Αυτά παρέχουν γνήσια ύπαρξη, καθώς και έγιναν δυνατές μόνο με ένα πολύ περισσότερο στυλ και όχι με τη μέθοδο της μηχανικής στη Mercedes. Αυτό επίσης επέτρεψε στην ομάδα στυλ να παρέχει στα αυτοκίνητα και φορτηγό ένα μακρύ καπό, βραχυπρόθεσμη οπίσθια προεξοχή καθώς και χαμηλό σύστημα στέγης (18 εκατοστά χαμηλότερα από το παλιό μοντέλο). Όλα αυτά βοηθούν να παρέχουν στη νέα A-Class τη νεανική, κομψή στάση της.

Αλλά έχει μείνει η λειτουργία υπέρ της μορφής; Η επιχείρηση δεν απορρίπτει τα νέα αυτοκίνητα και το φορτηγό είναι λιγότερο ευρύχωρο μέσα από τον προκάτοχό της. Ωστόσο, υπάρχει πάντα η νέα B-Class για όσους θέλουν πολύ περισσότερο χώρο. Εκτός από το ότι βρήκαμε, το πίσω κεφάλι καθώς και τα πόδια στην κατηγορία Α είναι ωραία για τους ενήλικες, ενώ η μπότα είναι τόσο τεράστια όσο μια σειρά BMW 1-το μόνο πρόβλημα είναι το μάλλον στενό άνοιγμα της.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ένας μοναδικός αέρας ποιότητας. Τα υλικά μαλακής αφής είναι παντού, καθώς και ενώ η επιφάνεια δεν είναι μάλλον τόσο όσο το επίπεδο του νέου A3, είναι γρήγορα ένας αγώνας για τη σειρά 1.

Υπάρχουν επίσης πολλά gadgets. Μια έγχρωμη οθόνη 5,8 ιντσών είναι στάνταρ, καθώς και οι αγοραστές θα μπορούν να διαχειρίζονται το iPhone τους με τα αυτοκίνητα και το φορτηγό όπως ποτέ πριν από χάρη σε μια ολοκαίνουργια εφαρμογή.

Είναι προφανές ότι η Mercedes έχει αναπτύξει το εσωτερικό της κατηγορίας Α για να γοητεύσει ένα νεότερο κοινό-έχει ένα χαμηλό καθιστικό, καθώς και τα κομψά όργανα καθώς και τα αεραγωγά του αέρα έχουν επηρεαστεί από εκείνους στο SUR Supercar SLS AMG.

Οι ακριβείς προδιαγραφές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αν και θα υπάρχουν τρία επίπεδα ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός αθλητικού σχεδιασμού με μεγαλύτερα κράματα, βαθύτερες πλευρικές φούστες, καθώς και πολύ πιο επιθετικό μέτωπο καθώς και πίσω προφυλακτήρες. Οι αγοραστές θα είναι επίσης σε θέση να διαμορφώσουν ένα προαιρετικό πακέτο AMG, το οποίο περιλαμβάνει κόκκινες προθέσεις καθώς και την εντυπωσιακή μάσκα πείρου που φαίνεται στα ασημένια αυτοκίνητα και το φορτηγό στις εικόνες μας.

Η Mercedes επέλεξε να κάνει αυτή τη λειτουργία μια αλήθεια παραγωγής αφού εντυπωσίασε πλήθη στην ιδέα Α στη Σαγκάη. Ωστόσο, ο Mark δήλωσε ότι απαιτούνται ορισμένες προσαρμογές στη μάσκα. “Έπρεπε να τροποποιήσουμε το σχήμα κάπως για να ταιριάζει στις δομές του μπροστινού ατυχήματος καθώς και να ενισχύσει τους χώρους μεταξύ των ακίδων για να βοηθήσει την ψύξη”, εξήγησε.

Αυτό είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για την επικείμενη έκδοση AMG, η οποία είναι αναβαθμισμένη για να διαθέτει τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με 350bhp καθώς και σε όλους τους τροχούς.

Κατά την εκτόξευση, η κατηγορία Α θα προσφέρεται με βενζινοκινητήρες 1,6 ή 2,0 λίτρων, καθώς και πετρελαιοκινητήρες 1,8 ή 2,2 λίτρων, όλα με διαφορετικές εξόδους. Το πιο αποτελεσματικό θα εκπέμπει λιγότερο από 100g/km.

Ωστόσο, όποιο σχέδιο επιλέγετε, η κατηγορία Α πρέπει να προσφέρει εξαιρετική δυναμική οδήγησης. Όχι μόνο παίρνει έξυπνη οπίσθια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, οι αγοραστές θα είναι επίσης σε θέση να καθορίσουν πιο σκληρή αθλητική ανάρτηση, καθώς και ακόμη και έναν εμπρόσθιο άξονα που έχει σχεδιαστεί από AMG για βελτιωμένη αίσθηση διεύθυνσης.

Θα πρέπει να περιμένουμε το αυτοκίνητο που εισήγαγε αργότερα φέτος για να δούμε αν η κατηγορία A-Drive-Drive μπορεί να ταιριάζει με τη σειρά 1-drive 1 για τις συγκινήσεις του Chauffeur. Ωστόσο, αυτό θα έχει πραγματικά σημασία για πολλούς αγοραστές; Πιθανότατα όχι. Θα έπρεπε να προσφέρει σαν καυτά κέικ σε φαίνεται μόνη της-καθώς και αυτό είναι κάτι που δεν είχαμε ποτέ δηλώσει την παλιά A-Class.

Συνοψίζοντας, ο Mark μας είπε: “Η Mercedes δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο και φορτηγό όπως αυτό έχει εκπλήξει πολλούς ανθρώπους. Πιστεύουμε ότι είναι μια πραγματική επανάσταση, όχι μόνο μια ακόμη εξέλιξη. ” Δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *