Οι Ιάπωνες κατασκευαστές κάνουν μια επιστροφή


ΝΔΜ. Αυτή η συστολή (δηλαδή ιαπωνική εγχώρια αγορά) φέρνει στο νου μερικά από τα καλύτερα οχήματα προσιτή απόδοση που έγινε ποτέ. Τα 70s, 80s, καθώς και της δεκαετίας του ’90 είδε εκθαμβωτική προσιτές οχήματα επιδόσεων από τους Ιάπωνες κατασκευαστές? αρχίζοντας με οχήματα, όπως το Nissan Skyline, η Toyota ΑΕ 86, Datsun 510 καθώς και Fairlady, συνεχίζεται με την R32 Nissan GT-R, καθώς και την πρώτη γενιά Toyota Supra, καθώς και τον τερματισμό της χρυσής εποχής της ΝΔΜ με ομορφιές όπως το Honda NSX, καθώς και S2000, της Mazda RX-7, καθώς και MX-5, το Subaru Impreza WRX, καθώς και MR2 της Toyota.

Προσφέροντας εκθαμβωτικό επιδόσεις σε συνδυασμό με την αξιοπιστία, καθώς και τις προσιτές τιμές, αυτό είναι ό, τι ΝΔΜ αναφέρεται σε πολλά petrolheads. (Πηγή εικόνας: Commons Wikipedia)
Αυτό που κάνει αυτά τα σπορ οχήματα, ακόμη και πολύ πιο αξέχαστη ήταν ότι, σε αντίθεση με τους άλλους της εποχής τους, JDM σπορ αυτοκίνητα ήταν αξιόπιστη καθώς και εξαιρετικά που μπορούν να ρυθμιστούν. Modders ακόμα κτύπημα για περίπου περιβόητη κινητήρα της Toyota 2JZ, επαναστατικές μηχανές της σειράς Β της Honda, ανθεκτικά μύλο RB26DETT της Nissan, καθώς και εξωφρενική 13, περιστροφικό κινητήρα της Mazda.

Υπήρξε μια εγγυημένη ανάπαυλα στα τέλη της δεκαετίας του 2000, καθώς και στις αρχές της δεκαετίας του 2010 ως τον κόσμο οικονομικό κλίμα άρχισε να υποτονική προς τα κάτω, καθώς και Ιάπωνες κατασκευαστές έπρεπε να αντισταθμίσει τα στοιχήματά τους για αποτελεσματική καθώς και μάλλον κοινότοπο αυτοκίνητα. Τα οχήματα αυτά επικεντρώθηκε στην απόδοση των καυσίμων, καθώς και βόλτα-άνεση που τους καθιστά ακριβώς το σημείο-προς-σημείο μεταφοράς. Δεν συγκινήσεις, καθώς δεν frills, μόνο την αποτελεσματικότητα και, επίσης, την πλήξη.

Δεξιόστροφη από την κορυφή: S500 της Honda, S600, το σύγχρονο S660, καθώς και το S800. (Πηγή εικόνας: Commons Wikipedia)
Με παγκόσμιο οικονομικό κλίμα επιλογή για μια ακόμη φορά, καθώς και τα τηλεφωνήματα από τους εραστές να αναπτύξουν πολύ πιο κομψά αυτοκίνητα, οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει απελευθερώνοντας τα σχέδια που είναι πραγματικά διασκεδαστικό στην οδήγηση. βεβαιωθείτε ότι η Mazda έχει διατηρήσει το κομψό αλλά και προσιτό εικόνα με τον αειθαλή MX-5, πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων από την Άπω Ανατολή μόλις τώρα να πάρει πίσω σε αυτή την επιχείρηση. Ενώ οχήματα, όπως S660 της Honda ήταν ως επί το πλείστον για την ιαπωνική αγορά, τα νεώτερα οχήματα πρόκειται να ξεδιπλώσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας νέας εποχής των προσιτών σχεδίων επιδόσεων από Ιάπωνες κατασκευαστές.

Honda

Από τη στιγμή που βγήκε με το νέο NSX, η Honda ήταν σε μια ζαριά για την αποκατάσταση της διαίρεσης επιδόσεις του, το δημοφιλές είδος R. Αν και υπήρχαν Rs τύπου στις δύο προηγούμενες γενιές του Civic, δεν το έκαναν σε απευθείας σύνδεση όσο και τη διαφημιστική εκστρατεία ούτε προσφέρουν ακριβώς το ίδιο ενθουσιασμό. Το 2015 ο τύπος Civic R αλλάξει όλα αυτά, καθώς και την αποκατάσταση μια ματιά hey ημέρα της Honda. Η επόμενη τύπου R Civic που μόλις πρόσφατα παρουσιαστεί στα 2016 στο Παρίσι Motor Show υπόσχεται να ανεβάσει τους, καθώς και ανάκτηση χαμένων ρεκόρ Nurburgring της για την ταχύτερη εμπρός τροχούς αυτοκίνητο με κίνηση. Θα αθλητισμό επίσης έναν κινητήρα που θα είναι πολύ πιο ισχυρή από ό, τι το σημερινό 306bhp.

Το 2017 Honda Civic Type R έκανε το ντεμπούτο του στο 2016 Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. (Πηγή εικόνας: ιστοσελίδα Τύπο Honda)
Υπήρξαν φήμες για ένα νέο S2000 θεωρώντας ότι το 2015 η Honda είναι απρόθυμοι να εκθέσει τα στοιχεία ωστόσο εισαγάγει το 2019 για αυτό το νέο roadster φαίνεται πιθανό, έτσι ώστε να συμπίπτουν με την 70η επέτειο της Honda. Η αρχική S2000 εισήχθη το 1999 για να γιορτάσουν την 50η επέτειο του κατασκευαστή. Μια de-ρυθμισμένη έκδοση του κινητήρα του τύπου R του Civic πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί στην εξουσία το μπροστινό-κινητήρα, πίσω τροχούς διθέσιο rag-top παρέχοντάς ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Mazda MX-5, καθώς και της Fiat 124 Spider .

Αυτή η παροχή ενός νέου S2000 βασίζεται στο ύφος του NSX. (Πηγή εικόνας: Autocar)
Toyota

από κοινού εξέλιξη της Toyota με την BMW να δημιουργήσει μια αντικατάσταση BMW Z4, καθώς και ένα νέο Toyota Supra δεν είναι πρόσφατες ειδήσεις. Τι έχει κάνει πρωτοσέλιδα πρόσφατα είναι ότι η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων είναι ότι ο βραχίονας απόδοση Gazzo της Toyota έχει προετοιμαστεί ένα 375bhp στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι εισερχόμενος στην hatchback Yaris. Επιπλέον, ένας δρόμος-πηγαίνοντας έκδοση με πάνω από αυτές αποδίδει 210 άλογα από τον 1.6-λίτρων υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας θα προσφέρεται εντός του τρέχοντος έτους.

Το Toyota Yaris WRC που διοργανώνονται για να λάβουν μέρος στο 2017 World Rally Championship. (Πηγή εικόνας: το site Τύπου της Toyota)
Αυτό το τρίθυρο Gazoo-badged ζεστό καταπακτή θα επισήμως αποκαλυφθεί τον Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Δεν υπάρχουν κάθε είδους άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το αντίπαλο Fiesta ST, ωστόσο πολλά περισσότερα θα εκτεθούν στο αποκαλυπτήρια του Μαρτίου.

Προσιτές επιδόσεις στο είδος του GT86 ήταν ένα από πρόσφατες επιτυχίες της Toyota, όχι temrs των πωλήσεων, ωστόσο για petrolheads. (Πηγή εικόνας: το site Τύπου της Toyota)
Υπάρχει επίσης το 2017 GT86 / BRZ που βγήκε στα τέλη του περασμένου έτους. Εμφανίζεται στο Goodwood εορτασμό της ταχύτητας του 2016, το νέο GT86 δεν είχε πάρει μια ώθηση ενέργειας, ωστόσο, έκανε προσφέρουν ένα πλαίσιο πιο σκληρή, τροποποιημένο αναστολές, πολύ καλύτερα εσωτερικούς χώρους καθώς και πολύ καλύτερο εξοπλισμό.

Nissan

Το πρόσφατα εκτεθεί το 2017 Nissan Micra θα μπορούσε να έχει η 200bhp 1.6-λίτρων enαπό το Clio Rs. (Πηγή εικόνας: Nissan Press Site)
Έχουν υπάρξει κάποιες ψίθυρες για ένα nismo-babed nissan micra, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα. Ενώ η προηγούμενη MICRA είχε μια αποκλειστικά ιαπωνική έκδοση Nismo, ήταν απλώς ένα σώμα που έχει οριστεί με κάποιους δεκαφάλες. Ωστόσο, δεν είναι αδιανόητο ότι η Nissan θα μπορούσε να δανειστεί τον κινητήρα 1,6 λίτρων της Renault Clio για το micra. Μετά από όλα, ο κινητήρας αυτό λήφθηκε αρχικά από τη Nissan Juke.

Ενώ είναι πρόωρο να πιστεύετε ότι η χρυσή εποχή του JDM έχει επιστρέψει, η προοπτική είναι απολύτως θετική. Η Subaru έχει διατηρήσει την παράδοση των Impreza της άθικτο, ενώ η Mazda έχει επίσης εγγυηθεί πολλά περισσότερα αθλητικά οχήματα, αν και χωρίς τους διάσημους περιστροφικούς κινητήρες. Υπάρχουν πολλά να κοιτάξουμε μπροστά από τους κατασκευαστές από την Άπω Ανατολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *