Το Stirling Moss Maserati 450s για πώληση για £ 4,5 εκατομμύρια


ένα πρωτότυπο Maserati 450 του 1956, που οδηγείται και συντρίβεται από τον Stirling Moss, πρόκειται να δημοπρατηθεί στο Μονακό τον επόμενο μήνα για 3,3 εκατομμύρια £ καθώς και £ 4,5 εκατομμύριο.
Αρχικά αναπτύχθηκε ως έξι κύλινδρος 350s για τον αγώνα Mille Miglia του 1956, τα αυτοκίνητα και το φορτηγό ήταν τρομερά κατεστραμμένο όταν μια αποτυχία φρένου απαιτούσε βρύα καθώς και τον πλοηγό του από το δρόμο λίγο έξω από τη Ρώμη, αποφεύγοντας στενά μια χαράδρα στη διαδικασία.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Μετά την επιστροφή στο εργοστάσιο Maserati για επισκευές, τα 350s μετατράπηκαν σε πρωτότυπο για το πρόγραμμα 450s, με παρατεταμένο μεταξόνιο για να χωρέσει έναν νέο κινητήρα V8 5,7 λίτρων. Ένα νέο σώμα Fantuzzi ήταν επίσης τοποθετημένο, καθώς και τα αυτοκίνητα και το φορτηγό αξιολογήθηκε στο Σουηδικό Grand Prix τον Αύγουστο του 1956.
Μετά από αρκετές ακόμη περισσότερες εκδρομές, ο Maserati αποσύρθηκε από το πρωτότυπο της 450, από το οποίο προσφέρθηκε χωρίς κινητήρα το 1965. Μια νέα μετάδοση Ferrari καθώς και ο κινητήρας Corvette V8 ήταν τοποθετημένοι για να κάνουν τα αυτοκίνητα και το φορτηγό roadworthy πριν ήταν εξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εισήχθη πίσω στην πατρίδα της στην Ιταλία στις αρχές της δεκαετίας του ’80, μια πλήρης αποκατάσταση επέστρεψε τα αυτοκίνητα και το φορτηγό σε προδιαγραφές 450 το 1987, που διατηρήθηκε μέχρι σήμερα εκτός από ένα επανασχεδιασμένο κιβώτιο ταχυτήτων. Σύμφωνα με τις δημοπρασίες RM, είναι λόγω της πώλησης τον Μάιο μαζί με το 1966 Ferrari 275 GTB/C καθώς και το 1967 Ferrari 330 GTS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *