Η Rivian παρείχε κίνητρα της βρετανικής κυβέρνησης για την κατασκευή του εργοστασίου του Ηνωμένου Βασιλείου


Rivian, του αμερικανικού φορτηγού και του κατασκευαστή SUV, έχει παρασχεθεί κίνητρα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής οχημάτων £ 1 δισ. Στο Somerset, σύμφωνα με τους Financial Times.
Τα προνόμια περιλαμβάνουν μια νέα έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο M5 για εύκολη πρόσβαση στο εργοστάσιο, την επανέκδοση ενός σιδηροδρομικού συνδέσμου στην περιοχή και σε διάφορες εγκαταστάσεις κατάρτισης. Η τοποθεσία 635 στρεμμάτων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή μπαταριών, τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων ή και τα δύο σχέδια για να προχωρήσουν. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει πιθανώς οικονομική υποστήριξη από τον φορολογούμενο του Ηνωμένου Βασιλείου, με την επένδυση να αναμένεται να αξίζει πολύ περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο λίρες.

Νέα αναθεώρηση Rivian R1T Ride

Σύμφωνα με το FT, η Rivian εξετάζει επίσης προτάσεις από τουλάχιστον δύο άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Amazon συμμετέχει επίσης στις συνομιλίες, επειδή η Rivian έχει συνεργαστεί με το εμπορικό σήμα για να παράγει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά μέχρι το 2030.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Το εργοστάσιο θα είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής της Rivian έξω από τις ΗΠΑ και θα δώσει στην επιχείρηση το Foothold που χρειάζεται για εύκολη πρόσβαση τόσο στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και στην ΕΕ. Η εγκατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έδινε επίσης στην αυτοκινητοβιομηχανία μια άλλη βολή στο χέρι, μετά από την ανακοίνωση της Nissan ότι θα κατασκευάσει την αντικατάστασή της στο Sunderland και την πρόσφατη αναδιάρθρωση Stellantis που εξασφάλισε το μέλλον του λιμανιού Ellesmere.
Η Rivian αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις του ηλεκτρικού φορτηγού R1T τον Ιανουάριο του 2022, χτυπώντας τους Tesla Cybertruck και το Ford F-150 Lightning στη γροθιά. Θα ενωθεί με ένα SUV επτά θέσεων που ονομάζεται R1S, το οποίο θα ανταγωνιστεί το Tesla Model X.
Οι τιμές για την εκκίνηση από τα 67.500 δολάρια στις ΗΠΑ (περίπου £ 48.000), για τις οποίες οι αγοραστές λαμβάνουν ένα ηλεκτρικό κινητήρα τεσσάρων κινητήρων, χρόνο 0-60 μίλια / ώρα τριών δευτερολέπτων και μέγιστο εύρος πολύ περισσότερο από 300 μίλια στην εκτόξευση Τα μοντέλα, αν και θα ακολουθήσουν οι παραλλαγές μεγαλύτερης εμβέλειας.
Το SUV διατιμάται από 70.000 δολάρια (περίπου £ 50.000) και διαθέτει τις ίδιες εξαιρετικές τεχνικές προδιαγραφές, αν και με χαμηλότερη χωρητικότητα ρυμούλκησης 3.500kg.
Και τα δύο αυτοκίνητα παίρνουν επίσης ένα ευρύχωρο εσωτερικό με θερμαινόμενα καθίσματα, ένα θερμαινόμενο τιμόνι και μια μεγάλη οθόνη αφής και ένα οπλοστάσιο τεχνολογίας ασφαλείας που όλα έρχονται ως στάνταρ.

Τώρα διαβάστε την κατάρρευση των καλύτερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων προς πώληση…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *