Δεν υπάρχει πλέον η Porsche Diesel Automobiles, καθώς η επιχείρηση εγκαταλείπει το καύσιμο


Porsche δεν θα πωλεί πλέον αυτοκίνητα ντίζελ. Η επίσημη ανακοίνωση που τελικά αποστέλλει τις εκδόσεις ντίζελ των SUV Cayenne και Macan, καθώς και το Panamera 4-Door, στα βιβλία της ιστορίας, το πίσω μέρος της παύσης της Porsche στην παραγωγή αυτοκινήτων ντίζελ νωρίτερα αυτό το έτος.
Η Porsche είχε σταματήσει την παραγωγή όλων των μοντέλων που τροφοδοτούνται με ντίζελ υπό το πρίσμα του αυξανόμενου σκεπτικισμού των καταναλωτών σε τέτοια οχήματα και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την υβριδική και καθαρή ηλεκτρική τεχνολογία. Τώρα φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει αναστολή.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Τα καλύτερα SUVs στην πώληση 2018
Η Porsche σχεδιάζει να επενδύσει έξι δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνητη τεχνολογία αυτοκινήτων μέχρι το 2022 και επισημαίνει ότι το 63% των Panameras που πωλούνται στην Ευρώπη είναι ήδη υβρίδια. Αντίθετα, η ζήτηση για πετρελαιοκινητήρες Porsche είναι μειωμένη με τη μείωση της δημοτικότητας των αυτοκινήτων ντίζελ σε όλη την αγορά. Μόνο το 12% των παγκόσμιων πωλήσεων της Porsche το 2017 τροφοδοτήθηκε με ντίζελ.
“Η Porsche δεν είναι δαιμονοποιητική ντίζελ”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume. “Είναι, και θα παραμείνει, μια σημαντική τεχνολογία πρόωσης. Ωστόσο, ως κατασκευαστής αθλητικών αυτοκινήτων, για τον οποίο το Diesel διαδραμάτισε πάντα δευτερεύον ρόλο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα θέλαμε το μέλλον μας να είναι χωρίς ντίζελ. Φυσικά θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τους υπάρχοντες πελάτες ντίζελ με τον επαγγελματισμό που περιμένουν “,”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *