Το Aygo, C1 καθώς και 107 μειώνεται σε βαθμολογία NCAP τριών αστέρων


το Facelifted Toyota Aygo καθώς και τα αδερφούς του, το Peugeot 107 καθώς και το Citroen C1, έχουν υποβιβαστεί από ένα τετραγωνικό σκορ Euro NCAP σε τρία.
Στον τελευταίο γύρο των δοκιμών ατυχημάτων από την ανεξάρτητη δοκιμαστική οργάνωση, το Euro NCAP, το τρίο του οχήματος της πόλης επικρίθηκε καθώς «απέτυχαν να ενημερώνουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ασφάλεια καθώς και τα πρότυπα».
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Το AYGO, C1 καθώς και 107 σημείωσε τέσσερα αστέρια όταν δοκιμάστηκαν πολύ για πρώτη φορά το 2005, ωστόσο τα σχέδια που έχουν μεταφερθεί σε τρία, καθώς δεν έρχονται εξοπλισμένα με αερόσακους παρενέργειας καθώς και ηλεκτρονική σταθερότητα διαχειρίζονται ως βασικό εξοπλισμό.
Νεότεροι αντιπάλους όπως το Volkswagen επάνω! Εκτός από το Fiat 500, σημείωσαν αξιολογήσεις πέντε αστέρων, καθώς και το Ford Ka, Kia Picanto καθώς και Hyundai I10 όλα σημείωσαν τέσσερα αστέρια, καθιστώντας το PSA καθώς και τα τριπλέτα της Toyota ανάμεσα στα φτωχότερα οχήματα βαθμολόγησης στο τμήμα τους.
Απαντώντας στην ετυμηγορία του Euro NCAP, η Toyota έχει αφιερώσει στην τοποθέτηση ενός πλευρικού θώρακα καθώς και των αερόσακων κουρτινών της πλευρικής κεφαλής, του ελέγχου σταθερότητας, της υπενθύμισης της ζώνης ασφαλείας των ταξιδιωτών καθώς και του Isofix στο AYGO σε οχήματα που προσφέρονται στην Ευρώπη μέχρι τον Ιούλιο του 2013. Peugeot επίσης Καθώς η Citroen έχει αφιερώσει το ίδιο ακριβώς με το 107 και το C1 αντίστοιχα.
Μιλώντας για το αποτέλεσμα, ο Δρ Michiel Van Ratingen, Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, δήλωσε: “Τα πρωτόκολλα δοκιμών μας έχουν εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν περισσότερες δοκιμές καθώς και οι απαιτήσεις έχουν καταλήξει να είναι αυστηρότερες. ”
Πρόσθεσε ότι το AYGO που δοκιμάστηκε ατύχημα περιελάμβανε την αναθεωρημένη προδιαγραφή ασφαλείας, καθώς και ανέφερε ότι χωρίς αυτό, “η βαθμολογία πιθανότατα θα ήταν πολύ χειρότερη. Οι αερόσακοι παρενέργειας καθώς και η ηλεκτρονική σταθερότητα διαχειρίζονται είναι βασικά σε πολλά οχήματα σε αυτήν την ταξινόμηση καθώς και στις δοκιμές μας δείχνουν ακριβώς πόσο σημαντικό είναι για τους κατασκευαστές να διατηρούν τα οχήματά τους όσο η ημερομηνία κατά την ασφάλεια.
“Καθώς τα πρωτόκολλά μας αναπτύσσονται, τα οχήματα που έχουν δοκιμαστεί τελευταία πολλά χρόνια δεν πρέπει να τεκμαίνονται για να συγκρίνουν καλά με πιο σύγχρονα οχήματα. Οι καταναλωτές θα πρέπει να αγοράζουν οχήματα με βάση το γεγονός ότι όσο πιο πρόσφατη είναι η βαθμολογία των αστέρων, τόσο πιο ασφαλής είναι το αυτοκίνητο. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *